Navlungo üzerinden gönderi talimatı verildikten sonra seçim durumuna göre ya kurye yükü kapıdan alır (Bu hizmet İstanbul’da verilmektedir) ya da İstanbul dışından anlaşmalı kargolarımız ile ücretsiz şekilde Navlungo’ya gönderilir.

Navlungo’ya ve ilgili depoya ulaşan kargolar depoda ölçüm ve tartım işlemine tabi tutulur. Girilen ölçülerde farklılık yoksa direkt olarak desi onayı verilir. Fakat girilen ölçü ile gerçek ölçüm arasında fark varsa operasyon yetkilisi tarafından yeni ölçüler sisteme aktarılır ve bu şekilde desi onayı verilmiş olur. Fiyat aynı kalabilir yada duruma göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin 10 kg girilen bir paket 12 kg çıktıysa fiyat farkı oluşacaktır. Aynı zamanda kilo değerinin yanında koli ebatları da önemlidir. Express gönderilerde desi hesabı şu şekilde yapılır. 

En x Boy x Yükseklik / 5000 buradan çıkan rakam ile kg karşılaştırılarak hangi değer büyükse o dikkate alınır.


Sonrasında kargo gönderecek müşteriye bilgilendirme maili gider, mail içinde değişen yük boyutları ve kilogram bilgisi yer alır.  Aynı zamanda ödeme ekranı artık açılmıştır.


Ödeme ekranında 3 çeşit ödeme yöntemi bulunuyor;

  1. Kredi Kartı ile ödeme

  2. Havale/EFT ödeme

  3. Vadeli ödeme (YAKINDA)

  1. Kredi kartı ile ödeme iyzico güvencesiyle yapılmaktadır. Yük sahipleri eğer isterlerse taksitli şekilde navlungo.com üzerinden ödeme yapabilmektedirler.

  1. Havale ile ödeme yönteminde ödeme tamamlandıktan sonra bankadan alınan dekont Navlungo portalına yüklenerek ödeme adımı Navlungo muhasebe yetkilisine düşer. Muhasebe yetkilisinin onayından sonra ödendi statüsünde geçer.


 

        01.03.2021 tarihi ile birlikte havale ve eft yolu ile yapılan bütün kargo ödemelerinin Alıcı Adı: Navlungo Lojistik ve              Teknoloji A.Ş.  -   Türk Ekonomi Bankası (TRY) -   TR470003200000000070604987 ' nolu IBAN'a yapılması gerekmektedir. IBAN ile ödeme yaparken R kodlarının açıklama kısmına yazılması gerekmektedir. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde değişiklik olmayacaktır.