Problem Açıklaması: Kargonun takip numarası aldıktan sonra 3 iş günü hareket görmemesi durumudur.  

 

 

Navlungo Aksiyonu; Kargo göndericisinin 3 iş günü sonrası aynı değerde ücretsiz bir kargo gönderme hakkı vardır. 14 gün içerisinde bulunamaz ise Navlungo Taşıyıcı Sözleşmesine   istinaden mal bedeli ve kargo bedelinin de tamamı göndericiye iade edilir.


PTT: 6-24 iş günü teslimat süresi vardır. 25. Iş günü açılan destek talebinde reklamasyon formu ile taşıyıcı firmaya başvuru sağlanacaktır, 3 iş günü içinde çözümlenmediği takdirde Navlungo Sözleşmesi’ne istinaden mal bedeli / SDR karşılığı ve navlun bedeli göndericiye iade edilir. * Kanada ve Avustralya ülkeleri bu prosedüre dahil değildir.

USPS : 6-15 iş günü teslimat süresi vardır. 16. Iş günü açılan destek talebinde pakette herhangi bir hareket/teslimat tespit edilmediği takdirde Navlungo Sözleşmesi’ne istinaden mal bedeli / SDR karşılığı ve kargo bedelinin de tamamı göndericiye iade edilir.

DHL Eco : (Amerika) 6-15 iş günü teslimat süresi vardır. 16. Iş günü açılan destek talebinde pakette herhangi bir hareket/teslimat tespit edilmediği takdirde Navlungo Sözleşmesi’ne istinaden mal bedeli / SDR karşılığı ve kargo bedelinin de tamamı göndericiye iade edilir. 

DHL Eco : (Avrupa)  6-11 iş günü teslimat süresi vardır. 12. Iş günü açılan destek talebinde pakette herhangi bir hareket/teslimat tespit edilmediği takdirde Navlungo Sözleşmesi’ne istinaden mal bedeli / SDR karşılığı ve kargo bedelinin de tamamı göndericiye iade edilir. 

* Slovenya, Bulgaristan, Letonya, Litvanya, Estonya, Hırvatistan ülkeleri bu prosedüre dahil değildir. 


(Mal bedeli Navlungo kullanıcı taşıyıcı sözleşmesi gereğince  göre hesaplanır.) (30970 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmıştır.)

 

23.08.2021 tarihinden itibaren Anayasa uygulanmaya başlanmıştır.

*Mücbir sebeplerden dolayı oluşan bu durumda belirtilen süreler geçerli değildir.


 

Teslimat süresi bitim tarihinden 21 gün sonra talep açılamamaktadır.