1. Yurt İçi Kargo Takibi

Navlungo bünyesindeki yük sahipleri yüklerinin yurtiçindeki kargo hareketlerini, kargo firması ve kargo takip numarası bilgilerini kullanarak bu ekrandan izleyebilirler. 

  1. Yurt İçi - Yurt Dışı Ayrımı

Sevkiyatlarım ekranındaki mevcutta var olan takip bilgisi 2 ayrı takibe ayrılır. Yurt içi kargo takibi ve Yurt dışı kargo takibi şeklindedir.

 

metin içeren bir resim 
Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

 

  1. Kargo Firması Listeleme

Kullanıcı yurt içi kargo takip sekmesine geldiğinde aşağıdaki gibi taşıyıcı seçebileceği ve takip numarasını girebileceği bir ekran ile karşılaşır.

 

metin içeren bir resim 
Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

“Ekranda Taşıyıcı Firma Seç” butonuna bastığında, kargo firmalarının listesini görebildiği aşağıdaki gibi bir pop up açılıyor. Bu pop up’dan herhangi bir firma seçtikten sonra ise firma seçimi butonunun yerini, Kargo Firması ikonu alıyor. Bu noktada kullanıcı kargo firmasını tekrar değiştirmek isterse firma ikonuna tıklayarak yeniden aşağıdaki pop up ekranını açabilir. 

 


 

  1. Takip Bilgisi Sorgulama

Kargo firması seçimi ve takip numarası girdisinden sonra “Kaydet” butonuna basarak kullanıcı bu takip numarasının kaydedilmesini sağlıyor ve arka planda bu takip numarası ile bir sorgulama başlatıyor. 

Eğer bu takip numarasına istinaden bir kargo hareketi bulunamamışsa kullanıcıyı aşağıdaki gibi bir ekran karşılıyor. Kullanıcı bu ekranda çöp kutusu ikonuna tıklayarak, sevkiyat üzerinden bu takip numarası bilgisini kaldırabilir, yeni takip numarası ve kargo firması ile arama yapmak için  “Kargo Firması Listeleme” adımındaki ekrana geri dönebilir. 

 

metin içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


 

Eğer  bu kargo firması ve takip numarası ikilisi için kayıt bulabilirse, kullanıcı “Kargo Hareketleri İzleme” ekranına yönlenir. 

Kargo Hareketleri İzleme:

Üst kısımda kullanıcının seçtiği kargo firmasının ikonu, takip numarası, Takip numarasının son statüsü ve yükün nereden hangi lokasyona doğru yola çıktığı bilgisi görünmektedir. 

En soldaki çöp kutusu ikonuna tıklayarak kullanıcı mevcut takip bilgisini sevkiyat üzerinden kaldırabilir ve "Kargo Firması Listeleme” ekranına yönlenebilir. 

Hareket detayları üzerinde ise aşağıdaki bilgiler bulunmaktadır. 

  • Hareket statüsü/açıklaması
  • Hareketin yapıldığı tarih ve saat bilgisi
  • Harekete istinaden extra bir açıklama (varsa gösteriliyor)
  • Hareketin yapıldığı adres bilgisi
  • Harita üzerinde hareketin yapıldığı adres bilgisi (varsa haritada göster ikonu çıkıyor) tablo içeren bir resim 
Açıklama otomatik olarak oluşturuldu 

metin içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

 

  1. Çıkış Yapıldı Statüsü Hakkında

Ödeme işlemi tamamlanan kargo operasyonel anlamda çıkışa hazır hale gelir ve ilgili ana firmaya teslim edilerek aynı gün içinde çıkışı sağlanır. Çıkış yapılan gönderiye ait takip numarası sisteme yansır ve buradan takip edilerek yük süreçleri izlenir.