BREZİLYA : Bu ülkeye gönderi yapılınca alıcının vergi numarasını belirtmek gerekir. Bilginin eksik olması ürünün geri dönmesine sebep olur. Şirketler için CNPJ, şahıslar için CBF olarak adlandırılır.  


FİLİPİNLER : Bu ülkedeki ithalatçı yılda 500$ üstünde gönderi alıyorsa ülkenin iç gelir bürosunda geçerli bir ICARE/AMO akreditasyonu olması gerekir. Bu yoksa ürün gümrükte bekletilebilir ve bu süre 2 ay'a kadar uzayabilir. 


UMMAN : Gönderiye ait ticari fatura üstünde GTİP kodu ve Ürün menşe ülkesi belirtilmesi gerekir. Bu bilginin eksik olması halinde fatura bedeli kadar ya da 500€ (hangisi yüksekse) alıcıya ceza kesilir. 


HİNDİSTAN : Hindistan gümrüğünde bir gönderi için alıcıdan KYC ( Alıcı Kimlik bilgileri) ve POA ( Yetki Belgesi ) belgelerini ister. Bu belgeler temin edilene kadar ürün gümrükte bekletilir. 


VİETNAM: Bitki kökenli ürünlere ilişkin kısıtlamalar mevcuttur. Vietnam Bitki Koruma Departmanı, meyve, tohum, çiçek, yaprak, kereste vb. bitkisel kaynaklı ürünlerin ithali için sertifika verme konusunda katı kontroller uygulamaktadır. Bu ürünlerin Vietnam’a ithali, ihraç eden ülkenin mercilerince düzenlenen bir bitki karantina sertifikası (Bitki Sağlığı Sertifikası) veya karantinadan muafiyete ilişkin orijinal yazılı bildirim gerektirmektedir. 


LÜBNAN: Hindistan’dan gelen veya Hindistan’da üretilen tüm gönderilerin Beyrut Havaalanı’nda radyasyon taramasına girmesi zorunludur. Bu yeni tarama süreçleri, bir sonraki bildirime kadar devam edecektir ve nakliye sürelerinde artışa neden olabilir.