Kayıt ve teklif alma işlemlerini tamamladıktan sonra karşımıza gelen sayfadaki ‘Onayla’ butonuna basarak gönderi talimatı(Proforma) oluşturacağımız kısma geçilir.

Yük bilgilerini gireceğimiz sayfa karşımıza çıkıyor. 
Gönderim türü ( Hediye, Numune, Satış, Mikro İhracat - Etgb ) seçilir. 
Değerleme para birimi ( Euro, Dolar, Sterlin ) seçilir.

İçerik ekle dediğimiz zaman çıkan sayfada ingilizce içerik açıklaması yazılır. Gtip kodu kutucuğunda ürününüzün adını yazıldığında çıkan gtip kodu eklenir.



Not: Gtip kodu çıkmaz ise aşağıdaki linkten Gtip kodunu bulabilirsiniz.
https://uygulama.gtb.gov.tr/Tara  


Gönderi içerisindeki ürün adedi ve birim fiyatı da yazıldıktan sonra ( proforma üstünde yazacak değer ) ‘İçerik Ekle’ butonuna basılır ve ‘İleri’ butonuna basılır.




İçerik açıklaması kısmını Türkçe de yazabilirsiniz. İçerik ekle’ye bastığınızda karşınıza çıkan ekrandan Otomatik Çeviri İle Ekle diyerek açıklamanızı İngilizce’ye otomatik olarak çevirebilirsiniz.


Bir sonraki ekranda Karşımıza Gönderici bilgilerini girdiğimiz kısım gelir. Buraya açık adresimizi TC kimlik numaramızı telefon ve mail adresimi ekleyerek ‘Kaydet’ butonuna basılır.


Not: Bir sonraki gönderilerde de kullanabilmek adına ‘Kaydet’ butonuna basmadan önce ‘Yeni bir adres olarak kaydet’ kutucuğunu işaretleyerek bir sonraki gönderide bu adres hızlıca eklenebilir.


Kaydet dedikten sonra çıkan sayfada kutucukları işaretledikten sonra ‘İleri’ butonuna basılır.


Not: NavlunGo’nun sizlere keseceği fatura bilgileriniz farklı ise bu sayfadan ‘Fatura Adreslerim’ kısmından yeni adres ekle’ye basarak bilgilerinizi girebilirsiniz.




Bir sonraki sayfa, Alıcı bilgilerini girdiğimiz sayfadır. Alıcı açık adresi, telefon numarası, mail adresi ve posta kodu bilgilerini girdikten sonra ‘İleri’ butonuna basarak Gönderi Talimatı’nı oluşturmuş oluyoruz.



İleri butonuna bastıktan sonra ilk gönderi olduğu için telefon numarası doğrulama işlemi yapılması gerekmektedir. Telefon numaramızı girdikten sonra telefona gelen güvenlik kodunu girerek ‘
Doğrula’ butonuna basılır.

Karşımıza gelen sayfadaki bilgilendirmeleri de okumakta fayda var. Mng kurumsal numaramız ve adres bilgilerimiz yer almaktadır. ‘Anladım’ butonuna bastıktan sonra işlem tamamlanır.





Panelde bulunan ‘Sevkiyatlarım’  karşımıza çıkan ekrandaki ilgili gönderiye tıkladığımızda çıkan ekranın en sağında içerik bilgilerinin, gönderici ve alıcı adreslerinin yanlarında bulunan kalem tuşuna basarak değişiklikler yapabiliriz. Gönderi Talimatı (Proforma) yazılı yerdeki üç noktaya bastıktan sonra ‘Görüntüle’ denir. Çıkan ekranda proformanın çıktısı alınabilir ya da bilgisayara indirilebilir.

NOT: Gönderi türünü ‘Mikro İhracat’ yapıldığında proformaya ek olarak ETGB İhracat Bilgi formu da otomatik olarak oluşur.  








İlgili Gönderinin Düzenleme Ekranı





Bütün bu işlemler yapıldıktan sonra ‘Gönderi Türü’ mikro ihracat seçilmişse sistemde otomatik olarak oluşan Proforma ve Etgb İhracat Bilgi Formu çıktıları ve E-Arşiv faturanız ile birlikte ürününüzü bizlere göndermeniz gerekmektedir. Mikro ihracat seçilmemişse sadece Proforma çıktısı ile bize gönderebilirsiniz. Aşağıda otomatik olarak oluşmuş ETGB İhracat Bilgi Formu ile Proforma örneğini bulabilirsiniz.


PROFORMA ÖRNEĞİ


















ETGB İHRACAT FORMU ÖRNEĞİ